Mali Spirou
Merlin
Mulčki
Smrkci
Spirou in Fantasio
Titeuf
Volk Valter
Prijava
Asterix
Bone
Garfield
Graščina
Iznogud
Lucky Luke
  • Trda vezava: 16.95 €

POZDRAVI GOSPO!

1. album

Avtorja Tome in Janry sta med ustvarjanjem dogodivščin Spirouja in Fantasia začela ustvarjati vzporedno serijo, v kateri sta predstavila Spirouja v otroških letih. Ta je hitro presegla celo uspeh 'velikega' Spirouja in postala ena najuspešnejših evropskih stripovskih serij zadnjih desetletij.

Mali Spirou je nabriti osnovnošolec, ki se vam bo prikupil s svojimi štosi, iz katerih boste morda odnesli še kaj več kot samo zabavo. To je namreč sploh prva stripovska serija za otroke oz. za 'vse generacije', ki si je upala obravnavati dotedanje tabu teme, kot so verska hinavščina, medgeneracijski konflikti, spolnost, kajenje, alkoholizem itd. In vse to skozi inteligentni humor.

Preden je odrasel in postal pustolovec, da mu ni para, je bil Spirou majhen. In nikoli mu ni bilo dolgčas. Kar naprej je razmišljal, kako bi jo komu zagodel …

Nekega dne se Spirou in Kuštravec odločita, da bosta preiskala zapuščeno hišo umrlega vaškega fotografa. Med njegovim pogrebom torej v hiši odkrijeta posebno napravo, ki je staremu sprevrženemu fotografu omogočala, da v družbi oskubljene papige fotografira vse, kar so počeli vaščani, kar pa ni bilo vedno nedolžno. Tako se za kočljivimi fotografijami požene pol vasi, Spirou in njegov prijatelj pa se znajdeta v kaši.

In to je šele prva zgodba iz tega albuma … V njem je še polno drugih dogodivščin, skozi katere odkrivate mladostni svet malega Spirouja in ob tem pokate od smeha.

Tome
IlustratorJanry
PrevajalecŠpela Žakelj
Jezikovni pregled Urška Drofenik
Jezik originalaFrancoščina
Obseg48 strani
ZbirkaMali Spirou