• Trda vezava: 16.95 €

ČAS KOMETA

Asterix, Tintin, Lucky Luke in Spirou so štirje verjetno najbolj znani junaki francosko-belgijskega 'vsegeneracijskega' stripa. Prvi trije so dobro znani tudi domačim bralcem, medtem ko je Čas kometa sploh prvi album Spirouja v slovenščini.

Junaka serije Spirou in Fantasio sta neustrašna novinarja, ki se s svojim spremljevalcem, veveričkom Spipom, zapletata iz ene neverjetne pustolovščine v drugo. Prav njun prijatelj, ekscentrični grof de Champignac, s svojimi norimi znanstvenimi poskusi in izumi pogosto poskrbi za zaplet, in tako je tudi v tej zgodbi.

V albumih iz serije Spirou in Fantasio se običajno nasmejimo Fantasiu, ki je večni nergač, za nameček pa še štorast, in veveričku Spipu, ki poskrbi za malce ironije in sarkazma, v zgodbi Čas kometa pa se jima pridruži še en zabavni lik - šnofeljc Timotej. Šnofeljc je videti kot nekakšen križanec sesalca za prah s pujsom, znan pa je tudi po tem, da posesa oz. požre vse, kar se znajde pred njim (npr. fajfo in fotografske filme), potem pa to izprdne v mehurčkih.

Pred vami je dinamična, napeta in zabavna pustolovščina z množico različnih prizorišč, prepletom sedanjosti, preteklosti in prihodnosti ter legendarnima zvezdnikoma evropskega stripa – Spiroujem in Fantasiom.

Tome
IlustratorJanry
PrevajalecMitja Roner
Jezikovni pregled Mateja Blažič
Jezik originalaFrancoščina
Obseg48 strani
ZbirkaSpirou in Fantasio